Ծովամթերքների պարբերաբար օգտագործումը երկարացնում է կյանքը. գիտնականներ
Գիտնականները պարզել են, որ ծովամթերքների պարբերաբար օգտագործումը երկարացնում է կյանքը, նվազեցնում ծերանալու գործընթացի ինտենսիվությունը։
Հարվարդի համալսարանի գիտնականները պարզել են, որ ծովամթերքների դիետային ճիշտ և պարբերական հետեւելը, որն իր մեջ ներառում է ձուկ, միդիա, ծովախեցգետին և այլ ծովամթերքներ, մարդուն ապահովում է ճարպաթթուների որոշակի կուտակում՝ օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքն ապահովելու համար։ Այդ մասին հաղորդում է Medical Xpress-ը։
Ճարպաթթուն, որը պարունակում է ծովամթերքների մեծամասնությունը, օգտակար են սրտանոթային համակարգի աշխատանքի համար, նվազեցնում է ճնշումը և խոլեստերինը՝ արյան մեջ։ Հետազոտության համաձայն՝ մեծ քանակությամբ ծովամթերք օգտագործող տարեց մարդիկ 3 տարի ավելի են ապրում մյուսներից։ Բացի այդ՝ նրանց շրջանում 3 անգամ քիչ է սրտի հիվանդությունից մահացությունը։
Աղբյուր` Փաստինֆո




















Հուսով եմ` տիկինը կհերքի Քաջարանի կոմբինատի բեռնափոխադրման մոնոպոլիստը լինելու ասեկոսեն․ Դանիելյան
Փաշինյանի ձեռամբ ադրբեջանցի հատուկ ջոկատայինները գալու են ու «խաղաղ» տեղավորվեն ՀՀ-ում. ադրբեջանագետ
Մահացել է անվանի բժիշկ Արտավազդ Սահակյանը
Ուզել են Արշակ Սրբազանի գրպանը բան գցեն, հիշել են՝ սքեմը գրպան չունի. Հայկ Մամիջանյան
Իշխանությունը քահանա է փնտրում. ինչ է կատարվում Գյումրիում. «Ժողովուրդ»
Ռուբլին թանկացել է․ փոխարժեքն՝ այսօր
Արշակ սրբազանին վերաբերող ճեպազրույցում անզգույշ մի արտահայտություն եմ արել․ փաստաբան
Ինչո՞ւ «նետերն» ուղղվեցին հենց «կռիվը բաժանողի» վրա. «Փաստ»
Ուրիշ ո՞ւմ հետ պետք է մենամարտեմ հիմա, եթե ոչ նրա. Ծառուկյանը նոր մրցակից է ընտրել
Վիճաբանություն և ծեծկռտուք՝ Երևանում. կա վիրավոր. 6 մասնակիցների ինքնությունը պարզվել է