Սա սպիտակ թույն է, որը մենք ամեն օր ուտում ենք, և ո՛չ աղ է, ո՛չ շաքարավազ. նայիր
Ամենավնասակար բաղադրիչներից մեկը, որ մենք օգտագործում ենք մշտապես, նատրիումի գլուտամատ Е621-ն է՝ հավելում, որը հանդիպում է գրեթե բոլոր ապրանքների դեպքում:
Բացի դրանից՝ դժվար թե լինի ռեստորան, որը չօգտագործի համի այս ուժեղացուցիչը:
Նատրիումի գլուտամատ Е621-ը մատակարարվում է սպիտակ բյուրեղանման փոշու տեսքով, շատ նման է աղի և շաքարավազի: Կարող է նաև հեղուկ վիճակում լինել:
Նատրիումի գլուտամատի օգտագործումը հանգեցնում է ախորժակի մեծացման, հետևաբար՝ չափից շատ ուտելու և ճարպակալման:
Այն հեշտությամբ ներծծվում է արյան և ուղեղի մեջ՝ փոփոխություններ առաջացնելով գեներում, որոնք պատասխանատու են համի զգացման համար:
Այս սննդային հավելումն օգտագործվում է շատ տարածված սննդամթերքներում՝ նրբերշիկներում, հոթ-դոգերի մեջ, չիփսերում, պատրաստի ապուրների, պահածոների, գարեջրի մեջ:
Նատրիումի գլուտամատն ազդում է լեզվի ռեցեպտորների վրա՝ սնունդն ավելի համեղ դարձնելով:
Բացի դրանից՝ լաբորատոր ուսումնասիրությունների համաձայն՝ այն ազդում է տեսողության վրա:




















Դոլարն ու ռուբլին թանկացել են․ փոխարժեքն՝ այսօր
ԿԳՄՍ նախարարության աշխատակազմն արդեն քանի օր է՝ քննարկում է նախարար Ժաննա Անդրեասյանի աղմկահարույց հ...
Կարապետյանը պատանդ է․ 1 միլիոն դոլար գրավի առաջարկը դատարանը մերժել է․ «Հրապարակ»
Սաֆարովին կոչում տալով՝ Ալիևն ասում է՝ հայե՛ր, իմացեք, մենք ձեզ ոնց ատել ենք, այդպես էլ ատելnւ ենք
Տարադրամի փոխարժեքները դեկտեմբերի 13-ին
Նարեկ Սրբազա՞նն է հրավիրել Վազգեն Միրզախանյանին Գյումրի պատարագի․ արձագանքում է հոգևոր տեսուչը
Ռուբլին էժանացել է․ փոխարժեքն՝ այսօր
Դավիթ Բաբայանը հայտարարել է, որ անմեղ է իրեն առաջադրված մեղադրանքների շրջանակում
Դավանափոխ հոգևորականն ընկճախտի մեջ է. «Հրապարակ»
12 հանդիպում, և ոչ մի սանտիմետր Հայաստանի ինքնիշխան տարածքից չի ազատվել ադրբեջանական օկուպացիայից