Անմահական բաստուրմայի եղանակ հատուկ խորովածի համար. միսը եփվելուց հետո ուղղակի հալչում է բերանում
Ահա մի քանի բաղադրատոմս, թե ինչպես կարելի է մշակել խորովածի միսը, որպեսզի այն փափուկ ու համեղ լինի։

1. 2 կիլոգրամ մսին մեկ մեծ կամ երկու փոքր կիվի վերցրեք։ Եթե հասած է, ձեռքով ճզմեք ու խառնեք մսի հետ կամ կտրատեք ու այդպես խառնեք մսին։ Լավ խառնելուց հետո սոխ և համեմունքներ ավելացրեք՝ աղ, պղպղեղ, թողեք կես ժամ։ Խորովածն աննման համ կունենա։
2. 2 հատ նուռը, 2/3 բաժակ գինին, սոխը խառնեք։ Այսքանը նախատեսված է 4 կգ մսի համար։ Խառնեք մսին, դեռ աղ մի ավելացրեք։ Թողեք մնա գիշերը, ապա խորովելուց 1,5 ժամ առաջ աղ ավելացրեք, խառնեք։
3. Մսի վրա գազավորված հանքային ջուր լցրեք ու թողեք 2 ժամ, ապա ավելացրեք համեմունքները ձեր ճաշակով, մայոնեզ կամ թթվասեր քսեք, թողեք 10-15 րոպե ու դրեք կրակին։




















Փաշինյանի ձեռամբ ադրբեջանցի հատուկ ջոկատայինները գալու են ու «խաղաղ» տեղավորվեն ՀՀ-ում. ադրբեջանագետ
Մահացել է անվանի բժիշկ Արտավազդ Սահակյանը
Դոլարն ու ռուբլին թանկացել են․ փոխարժեքն՝ այսօր
Գերագույն գլխավոր տգետը չգիտի անգամ, որ Հայ Առաքելական Եկեղեցին հիմնադրել են Թադեոս և Բարդուղիմեոս ա...
Նարեկ Սրբազա՞նն է հրավիրել Վազգեն Միրզախանյանին Գյումրի պատարագի․ արձագանքում է հոգևոր տեսուչը
Ռուբլին էժանացել է․ փոխարժեքն՝ այսօր
Իշխանությունը քահանա է փնտրում. ինչ է կատարվում Գյումրիում. «Ժողովուրդ»
Ուզել են Արշակ Սրբազանի գրպանը բան գցեն, հիշել են՝ սքեմը գրպան չունի. Հայկ Մամիջանյան
Դավանափոխ հոգևորականն ընկճախտի մեջ է. «Հրապարակ»
Արշակ սրբազանին վերաբերող ճեպազրույցում անզգույշ մի արտահայտություն եմ արել․ փաստաբան