Սննդաբանը պատմել է սառեցված բանջարեղենի օգտակարության մասին
Սառեցված բանջարեղենը ոչ միայն ժամանակ է խնայում սնունդ պատրաստելիս, այլեւ մի շարք այլ առավելություններ ունի: Ասել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Նա «Երեկոյան Մոսկվային» պատմել է սառեցված բանջարեղենի օգուտների մասին։
Սննդաբանի խոսքով՝ բանջարեղենն արագ սառչելուց հետո պահպանում է իր բոլոր օգտակար նյութերն ու հանքանյութերը, իսկ երբեմն նույնիսկ ավելի առողջարար է, քան սուպերմարկետներում վաճառվող թարմ նմանակները։ «Սեզոնի գագաթնակետին թարմ բանջարեղենը տեղափոխում են ինչ-որ տեղ, ինչ-որ տեղ պահում, ինչի արդյունքում ավելի արագ են կորցնում սննդանյութերը։ Իսկ սառեցված բանջարեղենը, որպես կանոն, պատրաստվում է նույն տեղում, որտեղ աճում է»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Սոլոմատինան նշել է նաև, որ սառեցված բանջարեղենը կարելի է շոգեխաշել առանց ձեթ ավելացնելու։ Սա նրանցից պատրաստված ուտեստներն ավելի առողջ և թեթև են։
Բացի այդ, ըստ փորձագետւ, բջջանյութը սառչելուց հետո դառնում է ավելի նուրբ, ավելի լավ է ներծծվում և հարմար է բուսական սննդի նկատմամբ վատ հանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց համար:




















Հուսով եմ` տիկինը կհերքի Քաջարանի կոմբինատի բեռնափոխադրման մոնոպոլիստը լինելու ասեկոսեն․ Դանիելյան
Փաշինյանի ձեռամբ ադրբեջանցի հատուկ ջոկատայինները գալու են ու «խաղաղ» տեղավորվեն ՀՀ-ում. ադրբեջանագետ
Վարդան Ղուկասյանին մեղսագրվող կաշառքի գործը կգնա դատարան. նրան 10 տարվա ազատազրկում է սպառնում
ՌԴ-ն հրթիռներով և անօդաչու թռչող սարքերով զանգվածային հարվածներ են հասցրել Ուկրաինային․ տուժածներ կա
Ուզել են Արշակ Սրբազանի գրպանը բան գցեն, հիշել են՝ սքեմը գրպան չունի. Հայկ Մամիջանյան
Ռուբլին թանկացել է․ փոխարժեքն՝ այսօր
Ինչո՞ւ «նետերն» ուղղվեցին հենց «կռիվը բաժանողի» վրա. «Փաստ»
Վիճաբանություն և ծեծկռտուք՝ Երևանում. կա վիրավոր. 6 մասնակիցների ինքնությունը պարզվել է
Ուրիշ ո՞ւմ հետ պետք է մենամարտեմ հիմա, եթե ոչ նրա. Ծառուկյանը նոր մրցակից է ընտրել
ՔԿ-ն Արշակ Սրբազանին ճնշելու համար գործի մեջ ներքաշում է նրա ընտանիքի անդամներին․ AntiCor